Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to smutné a je to tak. Jenže smutnější je, když někteří manažeři vědí, že jsme východní Evropa a pak se podle toho chováme navzájem. Oni k nám a my k sobě navzájem. :-/

0 0
možnosti

jo, v Británii se mne taky ptali a spletli si to s čečnou, taky si nás tam pletli s poláky.. nejvíc mne dostal jeden chlapík v pubu, když se mne ptal, jak jsme snášeli v devadesátých letech válku..

0 0
možnosti

Před nějakými 10ti lety dávali soutěž Miss Ostdeutschland...ty dámy ani nevěděly, kde přibližně ležela hranice těch dvou zemí. Jedna dokonce vzala slepou mapu Německa (na kterou tu Grenze měla nakreslit) a posadila ji zkušeně vzhůru nohama. Další Reich rozdělila na sever a jih a pak měla problém určit, která ta část byla Ost. Fakt po nich chcete, aby věděli, kde leží nějaký Čechy? ;-)

0 0
možnosti
Foto

Tady v Kanade zna Czech republic vetsina lidi. Mozna kvuli hokejistum. Zato v Cesku po me jakasi pani chtela, at dorucim balicek neteri Montrealu, i kdyz jsem letel do Vancouveru.....

1 0
možnosti

Pani Mirko, reknu Vam takove tajemstvi co nikdo nevi.  My jsme se takto sami odepsali od zapadu uz v roce 1918, takze se nedivte nemeckym domorodcum, ze pro ne prakticky moc neznamename.

1 1
možnosti

P72e12t46r 16S69k89á18c30e31l

27. 9. 2014 21:14

Rokem 1918 si z nás Západ vymodeloval republiku, aby nás rokem 1938 srazil na kolena hospodářsky. Takže naši tzv. "spojenci" se od nás odtáhli sami.Protože jsme jim přerostli přes hlavu, tedy naše firmy (firmou Baťa počínaje) byly noční můrou jejich firem. Školství Západu ve směru znalostí o státech světa pokulhává za naším školstvím, i když jsem se mylně domníval, že po roce 1990 budeme dbát více odkazu J.A.Komenského a dalších našich velikánů.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti

Podobnou historku mám z malého městečka na Středozápadě:

"A odkud vy jste?"

"Z Prahy, z České republiky"

"A kde to je?"

"To je v Evropě, madam"

"Jé, tak to se budete znát s naším pastorem, on je z Dánska";-D

3 0
možnosti

J69a24n 61S67e86m51i31k

23. 9. 2014 18:28

Ja by jsem se nad tim nerozciloval. Nas problem to neni;-)

1 0
možnosti

Jste nejen děsně moc milá, ale taky moudrá;-) Váš blog je parádní, díky R^

2 0
možnosti

Vždycky se směji těm, kteří odkazují na tzv. "západ" jak jsou dál proti nám. Očividně toho moc neprojeli. Co se týká zeměpisných a všeobecných znalostí, většinou byl problém s lidmi z vyspělých zemí. 

Pokud se mě někdo zeptá odkud jsem, říkám z Prahy (také v době, kdy jsem v Praze nebydlela). Doporučuji všem, kteří se chtějí vyhnout vysvětlování, kde ta Česká republika vlastně je.

1 0
možnosti

Když švýcara požádáte, aby vám vyjmenoval jejich kantony, tak to udělá, němec spolkové republiky ne. Většina američanů je vám schopna vyjmenovat jména jejich prezidentů za dvěstě let, ale názvy jejich států taky dohromady nedá. To je dáno jejich nezájmem o všeobecný přehled a někdy až hloupou arogancí.

2 0
možnosti
Foto

Generalizujete .. ja mam jinou zkusenost .... Ano, ne vsude je davan takovy duraz na obecny svetovy zemepis a nejsem si jist, ze to je dobre ci spatne ;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS